Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Psikoloğa ne zaman gidilir?

Hayatın belli dönemlerinde zorlu deneyimlere maruz kalabiliriz. Bu deneyimlerle birlikte mutsuz, çaresiz, sıkışmış, gergin ve kaygılı hissedebiliriz. Bu deneyimle birlikte süreç uzayınca kişinin işlevselliğinde yavaş yavaş bozulmalar başlar ya da kişinin sorunlarla başa çıkma becerilerinde zayıflamalar, ilişkilerinde bozulmalar ve iş performansında düşüş meydana gelebilir. Böyle durumlarda psikolojik destek almanız önerilir. Bununla birlikte kişinin sürecine kendi isteğiyle başlaması, motivasyonu ve seanslara düzenli katılması oldukça önemlidir.

Ne sıklıkla seanslara katılmalıyım?

Seans sıklıkları kişiye ve problem tanımına göre değişmektedir. Bununla birlikte seanslar en az 1 hafta ara olacak şekilde düzenlemek kişiye daha fazla fayda sağlar.

Ne kadar süre terapiye devam etmeliyim?

Terapi süreci kişiye ve duruma göre değişiklik göstermektedir. Bazen birkaç seans yeterli olurken, bazı durumlarda uzun süreli ve düzenli bir terapi sürecine girmek gerekebilir. Bu süreci uzmanınızla beraber kararlaştırmak en doğrusu olacaktır. Tabi ki en önemli nokta terapi de devamlılıktır. İyileşme göstermek ile tedaviyi başarıyla tamamlamak çoğunlukla karıştırılabilmektedir. Uzmanınızla karar verdiğiniz seans aralıklarına mutlaka sadık kalmanızı öneririz.

Herhangi bir yerde terapiye gittiğime dair bir belge karşıma çıkar mı?

Terapi ilişkisinde en önemli konulardan biri gizliliktir. Her türlü bilgi gizli tutulur. Görüşme notları, test verileri ve her türlü diğer dokümanlar danışmanınızın sorumluluğundadır ve danışan harici kimseyle paylaşılmaz. Sadece kişinin veya bir başkasının yaşamını tehlikeye atacak bir durum söz konusu olduğunda ilgili bilgilerin paylaşımı, danışanın izniyle, gerçekleştirilebilir.

Terapi sürecinde değişimin direkt olmasını bekliyorum. Bu doğru bir beklenti mi?

Terapi sürecinde beklenen hızlı değişimleri gerçekleştirmek sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Çocukluk döneminden itibaren bizimle var olan düşünce şekilleri üzerinde çalışmak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Bu gibi durumlarla başa çıkmak için uzmanınız size destek olacaktır. Hayatınızda yaptığınız bu değişimlerin olumlu sonuçlarını görmek motivasyonunuzu ve katılımınızı arttıracak, süreç gittikçe daha kolaylaşacaktır.

Seans süresi ne kadar sürmektedir?

Seans görüşmeleri 50 dakika sürmektedir. Aile ve Çift görüşmeleri ise 90 dakika sürmektedir.

RUH SAĞLIĞI İPUÇLARI İÇİN INSTAGRAM'DA @PSIKOLOGOYKUTEKINER'İ TAKİP EDİN!

× Size nasıl yardım edebilirim?